Historien om Värdshuset Lillstugan...

Lillstugan har en anrik historia och från början var det bara det lilla huset bredvid som utgjorde verksamheten.

Året var 1919 då slaktare Johansson byggde Lillstugan på Margareteborg åt sin sin dotter Margareta, som ville öppna konditori. Hon drev sedermera sin verksamhet fram till 1945.

En Lars Teodor Nylén tog då över rörelsen och vid den tidpunkten var kaféets gäster främst militärer och lastbilschaufförer, då det låg längs med gamla motorvägen. Lars Teodor hade sin bostad i den intilliggande lilla stugan.

År 1954 övertog affärsmannen Arvid Norberg rörelsen och drev det som kafé ända fram till 1970, då ha byggde om Lillstugan till restaurang. Arvid fanns här fram till 1985.

Då var det dags för en ny generation att ta över och det blev Susanna Salin med familj som tog över stafettpinnen och har sedan dess, drivit och varsamt utvecklat verksamheten för att bevara dess historiska miljö så mycket som möjligt.

Under 1950-60 talet var Lillstugan ett populärt tillhåll för motorintresserad ungdom och än idag besöks Lillstugan av gäster från den tiden.

I november 1995 brann tyvärr restaurangen invändigt men renoverades och återöppnade året efter.

Vi som idag driver Lillstugan hoppas att ni får en trevlig & god stund hos oss, och vill att ni känner er precis så välkomna som ni verkligen är!

Susanna Salin
Vd